Sarajevo: U Starom Gradu se danas kupovali glasovi, neki dijelili i vaučere za hranu!?

Sarajevo: U Starom Gradu se danas kupovali glasovi, neki dijelili i vaučere za hranu!?


Danas je SDA Stari Grad objavila šokantne informacije o kupovini glasova u ovoj sarajevskoj općini. Osim direktne kupovine novcem, glasačima su se nudili i vaučeri za ručak u poznatom restoranu.

Kako tvrde iz SDA SG, građani su uhvatili na djelu Vedrana Dodika, nosioca liste stranaka Rame Isaka “Snaga naroda”, kako kupuje glasove od građana Moščanice za načelnika Irfana Čengića i za sebe i svoju listu.

“Nakon što su svojim očima vidjeli predmetno krivično djelo, isto su zadokumentovali i odmah pozvali policiju. Policijski službenici PU Logavina izašli su odmah na lice mjesta, te od prijavljenih lica uzeli izjavu.

Očekujemo da će policijski i pravosudni organi dovesti do kraja ovaj slučaj.

Pozivamo sve naše članove i aktiviste, ali i sve građane Starog Grada, da ukoliko na terenu primjete ovakva ili slična ponašanja, ista odmah prijave policiji”, rekli su iz SDA SG.

Takođe, iz SDA SG tvrde da su lobisti Irfana Čengića po Starom Gradu nudili građanima vaučere u iznosu od 30,00 KM kao nagradu za glasanje!

“Inače, vlasnik restorana “Park Prinčeva” Alen Čengić, inače rođak Irfana Čengića, a na ovim izborima je na listi “Snage naroda” Rame Isaka”, tvrde iz SDA Stari Grad.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija