Sarajevska dobrota: Ivan iz Vesproma besplatno pomogao mami s dvoje djece

U svijetu brojnih negativnih vijesti koje svakodnevno ispunjavaju medijski prostor, uvijek se izdvajaju priče koje donose svjetliju stranu. Nedavno se u Sarajevu dogodila jedna takva pozitivna priča koja podsjeća na nesebičnost u našem svakodnevnom životu. Nakon što je doživjela gestu dobrote, Amela se odlučila obratiti redakciji kako bi podijelila svoju priču i istaknula ljubaznost ljudi poput Ivana iz Vesproma.

Zabrinuta za svoju djecu i obaveze, Amela se obratila firmi kako bi zatražila pomoć. Prema riječima same Amele, našla se u nevolji kada se njezin automobil nije mogao upaliti. Ovaj problem se dogodio u trenutku kretanja kroz najveće gužve u saobraćaju prema poslu, a djeca su trebala biti u vrtiću, piše Crna hronika.

“Veoma brzo se vozilo pojavilo od mog poziva. A akumulator su zamijenili bez ikakve naplate, olakšavajući moj dan i omogućavajući mi da brzo nastavim s obavezama”, govori Amela.

Dodaje kako je ovo primjer dobrote i pomoći u nevolji koja može napraviti veliku razliku u životima ljudi. Prema riječima Amele, sarajevska zajednica ima razloga biti ponosna na ljude i firme koje pokazuju svoju humanu stranu u trenucima potrebe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79