Sarajevska inspekcija u novogodišnjoj noći izdala kazne u iznosu od blizu 40.000 KM

Tokom novogodišnje noći inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS uz pruženu asistenciju policijskih službenika MUP-a KS, izrekli su 27 mjera ugostiteljskim objektima, potvrđeno je za Klix.ba iz ove institucije.

U skladu sa operativnim planom kojim je bilo obuhvaćeno više od 50 ugostiteljska objekta, inspekcije u saradnji sa MUP-om KS vršile su pojačane inspekcijske nadzore na području Kantona Sarajevo, uključujući i ugostiteljske objekte na Bjelašnici, izuzev u općinama Ilidža i Hadžići gdje su nadzore, prema ranije usaglašenom dogovoru, vršili federalni inspektori.

“Radi utvrđenih nepravilnosti kantonalni inspektori su djelovali izdavanjem ukupno 27 upravnih i prekršajnih mjera, odnosno 18 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 39.500 KM, te devet rješenja sa korektivnim mjerama. Od navedenog broja izrečenih kazni, zbog nepoštivanja epidemioloških mjera, odnosno korištenja nargile u objektu, prekomjernog broja gostiju i nepridržavanja propisane fizičke distance sanitarni inspektori su izrekli 11 novčanih sankcija u iznosu od 21.000 KM. Preostalih sedam prekršajnih naloga u iznosu od 18.500 KM izdali su tržišno-turistički inspektori ove uprave radi neizdavanja fiskalnih računa.Prekršaji koji se odnose na nepoštivanje radnog vremena nakon 23:00 sata sinoć nisu evidentirani”, navedeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Pored izrečenih kazni u novogodišnjoj noći, iz KUIP-a su naveli kako će pojačane aktivnosti na terenu biti nastavljene večeras kao i u danima vikenda.

“Iz tog razloga još jednom pozivamo privredne subjekte, sva pravna i fizička lica, kao i građane da pokažu individualnu i kolektivnu odgovornost, te da novogodišnje praznike obilježavaju u uslovima i na način koji neće za posljedicu imati represivno djelovanje i sankcionisanje od strane policijskih i inspekcijskih organa”, navedeno je u zaključku Inspekcije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79