Sarajevska mafija na istom mjestu: Žestoki momci zajedno u državnom zatvoru!

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor privedenom Admiru Arnautoviću Šmrku. On je lišen slobode u ponedjeljak uvečer, a sumnjiči se za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga.

Sarajevski šef podzemlja prebačen u državni zatvor u Vojkovićima. Pritvor je određen i uhapšenom policajcu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudinu Gačanoviću. Obojica su, tvrdi Tužilaštvo BiH koristili Sky aplikaciju piše Crna-Hronika

Admir Arnautović Šmrk imao brojne legalne poslove, kako u Sarajevu tako i širom BiH, a bio je i menadžer brojnim pjevačima, te organizator koncerata. Njegove zlatne koke su bile Jala Brat, Buba Corelli, Coby… Da li je preko ovih poslova prao novac, dokazivat će se na sudu. – Bavim se drugim poslovima legalne prirode, ja sam menadžer pjevačima – rekao je Arnautović u sudnici.

Admir Arnautović Šmrk u Sudu: Bavim se legalnim poslovima, ja sam menadžer pjevačima

U državnom zatvoru u Vojkovićima se još uvijek nalaze privedeni u policijskom akciji kodnog imena “Rez”. Opasni momak iz mafijaške porodice Keljmendi, Anel Sejfović i njegov rođak Ajlin Ahmić također se nalaze iza rešetaka u državnom zatvoru u Vojkovićima još 20-tak dana nakon čega će SUD BiH odrediti novu mjeru zadržavanja ili puštanja za ovu trojicu.

Mjesto u državnom zatvoru osigurao je i okorjeli kriminalac Zijad Turković, vođa zločinačke organizacije osuđen 2015. na 40 godina robije. Sasvim sigurno dolazi i monstrum s Grbavice Veselin Vlahović Batko, osuđen na 42 godine robije za ratne zločine u Sarajevu, Mevlid Jašarević, osuđen pravosnažno na 15 godina zatvora zbog terorističkog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu, ali i Haris Čaušević, koji je dobio 35 godina zbog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu.

– Trenutno je oko 400 pritvorenika i zatvorenika koje je na kaznu zatvora osudio Sud BiH i koji kaznu izdržavaju u entitetskim zatvorima. Taj broj varira iz mjeseca u mjesec, stoga trenutno nije moguće dati tačan broj zatvorenika koji će tada biti smješteni u državni zatvor – rečeno nam je.

Sarajevska mafija pala zbog sky aplikacije

Gačanović je pod istragom i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i primanje dara ili drugih oblika koristi, od više osoba iz kriminogenih struktura, sa kojima je održavao aktivnu komunikaciju korištenjem Sky aplikacije, kao i dogovarao dostavljanje kriminogenim osobama različitih informacija sa oznakom tajnosti iz operacija policijskih agencija, za novčane naknade u iznosima do 1.000 eura.

– A kojoj grupi su pristupili njemu poznati pripadnici, a koja grupa je organizovana sa ciljem kontinuiranog pribavljanja finansijske dobiti, pa je kao organizator u neposrednim ili posrednim ostvarenim kontaktima putem telefonskih aparata kripta Sky dogovarao vrstu količinu i kupovinu cijenu opojne droge, te kao organizator međunarodne grupe za organizovani kriminal pribavio protupravnu imovinsku korist u novcu koja znatno prelazi iznos od 200 hiljada, koji je potom prikrivao na način da je novcem za koji je znao da je pribavljen izvrsenjem opisanih krivicnih djela kupovao nekretnine, druge stvari od velike vrijednosti – navode iz Tužilaštva BiH.

Poseban dio su poruke za Šmrka

Riječ je samo o činjeničnom opisu. Poseban dio su poruke iz Sky, koje su pronađene. Zbog same istrage, one nisu prezentirane, ali će javnost ubrzo biti informisana.

Keljmendi, Sejfović Ahmić

Tužilaštvo BiH ima dokaze da je ova grupa koristila Sky aplikaciju kako bi, putem zaštićenih poruka, obavljala nezakonit promet narkotika, među kojima je i kokain. Tako je Nikolić koristio Sky ime „Kortez“ i „Don Kortez“, Elvis Keljmendi „Besa Bes“ i „Cataleya“, Ajlin Ahmić je bio „Avatar“, a Sejfović je bio “Bernardo Provenzano“ .

Šta jedu i kako žive osuđenici u najčuvanijem zatvoru u BiH: Državu dnevno koštaju do 30.000 KM…

Zatvor posjeduje i kantinu gdje je moguće kupiti dodatnu hranu. Pored sportskih terena, stolarske radionice, vešeraja, šivačnice, kuhinje, zatvorenicima u ovom Zavodu omogućene su i posebne prostorije u kojima mogu praktikovati religiju. Godišnji budžet ovog zavoda je oko 11 miliona KM, što znači da se u ovom zavodu dnevno na plate zaposlenih, održavanje, hranu i sve druge troškove troši oko 30.000 KM.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79