Sarajevska općina osigurala besplatne udžbenike i ruksake za sve prvačiće

To je mali doprinos lokalne zajednice i briga manje roditeljima koji opremaju djecu u školu, saopćeno je iz te općine

Općina Novi Grad u Sarajevu je i za ovu školsku godinu osigurala udžbenike za sve učenike upisane u prvi razred osnovnih škola na području te općine.

Bit će nastavljena i dosadašnja praksa da početkom nove školske godine budu darovani i ruksaci svim prvačićima uz želje za sretan početak školovanja.

To je mali doprinos lokalne zajednice i briga manje roditeljima koji opremaju djecu u školu, saopćeno je iz te općine.

Novi Grad je ranijih godina, prije pandemije koronavirusa, za prvačiće sa svog područja organizirao manifestaciju za sretan polazak u školu, uz prigodan kulturno-zabavni program, međutim zbog epidemije, ta praksa prošle godine je bila prekinuta.

Ako epidemiološka situacija bude dozvoljavala, ove godine bit će upriličen prijem povodom polaska u školu najmlađih školaraca, stanovnika općine Novi Grad Sarajevo.

Prema podacima nadležne općinske službe, u prvom upisnom roku, u 15 osnovnih škola na području novogradske općine upisano je 1.186 prvačića, a s obzirom na to da još traje drugi upisni rok, očekuje se da će broj upisanih biti približan prošlogodišnjem.

Kao i ranijih godina, najviše upisanih prvačića ima Osnovna škola „Aleksa Šantić“, zatim škole „Osman Nuri Hadžić“ i „Avdo Smailović“, a novina u odnosu na prethodne godine je povećani broj upisanih prvačića u tri osnovne škole u naselju Dobrinja.

Također raduje činjenica i da je u pet od 15 osnovnih škola na području općine Novi Grad Sarajevo broj upisanih prvačića veći od stotinu, navedeno je u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79