Sarajevska policija nabavila bespilotnu letjelicu vrijednu 77 hiljada KM

Sarajevska policija kupila je bespilotnu letjelicu vrijednu 65.900 KM bez PDV-a od kompanije KM Trade iz Visokog, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Kompanija KM Trade, čiji je suvlasnik i suosnivač advokat Kadrija Kolić, javila se sa svojom ponudom za prodaju bespilotne letjelice i ugovor je zaključen 9. septembra 2020. godine. Cijena: 65.900 KM bez PDV-a, odnosno 77.100 KM sa PDV-om.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS – Uprava policije ranije je u više navrata pokretala otvorene postupke za nabavku dronova, odnosno bespilotnih letjelica. Poziv za nabavku tog skupocjenog drona raspisan je i poništen još u oktobru 2019. i aprilu 2020.

Sarajevska policija je i u martu 2020. godine od kompanije IMTEC d.o.o. iz Ilijaša kupila dva drona vrijedna 14.100 KM bez PDV-a.

Osim toga, raspisan je novi javni poziv za nabavku vozila za posebne namjene za koje je policijski komesar Nusret Selimović kazao da je sarajevskoj policiji prijeko potrebno prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79