Sarajevska policija nakon skupa u “Dobrovoljačkoj” Sve je prošlo bez ijednog incidenta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasila se povodom jakih mjera osiguranja tokom današnjih skupova u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.

“Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je poduzela planske mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjih javnih skupova u ulici Hamdije Kreševljakovića. Imajući u vidu da su ovi skupovi ocijenjeni kao okupljanja visokog rizika, radi osiguranja istih angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije. Poduzete su neophodne planske mjere i radnje fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja. Prilikom realizacije današnjih aktivnosti nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti, pa se, s policijskog aspekta, može zaključiti da su današnji zadaci uspješno obavljeni od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, saopšteno je iz MUP-a KS.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79