Sarajevska policija objavila detalje nesreće na Vratniku: H. N. (32) pao iz gepeka i smrtno stradao

U nesretnom slučaju u sarajevskom naselju Vratnik, koji se dogodio sinoć, poginuo je mladić inicijala H. N. (32).

Nesreća se dogodila u 17.55 sati, u ulici Bakija Sokak, u općini Stari Grad Sarajevo.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je niz uzdužni nagib u ulici Bakije sokak, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do samopokretanja parkiranog putničkog motornog vozila marke “VW Cady”, reg. oznaka O81-A-779, koje je prethodno parkirao vozač A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, usljed čega je iz unutrašnjosti vozila, kroz otvorena zadnja vrata došlo do pada lica H.N., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. U ovoj saobraćajnoj nezgodi od zadobijenih povreda, na licu mjesta saobraćajne nezgode smrtno je stradao H.N., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, rekli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode. Nakon kompletiranja operativnog materijala, protiv vozača A.S. će biti dostavljen službeni izvještaj nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja’, a u vezi sa ‘Ugrožavanjem javnog saobraćaja'”.

Kako je objavljeno u medijima, nastradali mladić je pripremao dijelove u gepeku Caddyja kada se vozilo pokrenulo, te je pokušao iskočiti, ali nije uspio i vozilo ga je prikliještilo.

Navodno je udario glavom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79