Sarajevska policija od dva 24-godišnjaka oduzela automobile, dužni su skoro 50.000 KM

Sarajevska policija je jučer oduzela dva vozila od dva bahata vozača koja su zajedno imala skoro 50.000 KM neplaćenih kazni.

Prvo je automobil oduzet od A.Z. (24) iz Ilidže.

Njega su za volanom “Citroena” zaustavili policijski službenici PU Ilidža u ulici Magistrala, općina Ilidža, oko 15:20 sati.

Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da je imenovani višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 23.710,00 KM.

Nešto kasnije oko 23:00 sati u ulici Zenik b.b., općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža kontrolisali su motorno vozilo „Peugeot” kojim je upravljao V.A. (24) iz Ilidže.

Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da je imenovani višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 25.410,00 KM.

Od oba vozača je predmetno vozilo privremeno oduzeto.

Općinskom sudu u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79