Sarajevska policija od vozača oduzela Audi, Golf, Mercedes i Opel

Sarajevska policija od vozača oduzela Audi, Golf, Mercedes i Opel


Pripadnici MUP-a KS su nastavili sa oduzimanjem vozila višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Tako su preko vikenda oduzeli četiri automobila od vozača koji su imali kazne.

Prvo su u subotu oko 03:25 sati u ulici Safeta Hadžića kontrolisali vozilo Audi, vlasništvo S.Dž.Ć., a kojim je upravljao M.Dž. (35) iz Goražda.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.274,40 KM.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Takođe, u subotu oko 22:00 sata u ulici Gornja Mahala, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Opel Omega“, vlasništvo M.T., a kojim je upravljao N.K. (42) iz Zenice.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

U subotu oko 23:15 sati u ulici Kranjčevićeva policijski službenici Sektora za policijsku podršku su kontrolisali motorno vozilo „Mercedes G500“, vlasništvo R.G., a kojim je upravljao 24-godišnji E.G. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.953,05 KM.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo.

Četvrto vozilo je oduzeto jutros oko 01:10 sati u ulici Donji Hadžići.

Policijski službenici PU Hadžići su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf IV“, kojim je upravljao 28-godišnji M.M. iz Hadžića.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, te su mu policijski službenici oduzeli vozilo.

Za sva četiri slučaja će Općinskom sudu u Sarajevu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija