Sarajevska policija od vozača oduzela Golf 3, Fiat Bravo, Audi i Fiat Ducato

Sarajevska policija od vozača oduzela Golf 3, Fiat Bravo, Audi i Fiat Ducato


Pripadnici MUP-a KS su za dane vikenda oduzeli četiri vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Četiri vozača su imali preko 40.000 KM neplaćenih kazni, a najviše od njih je napravio vozač Fiata Ducata M.H. (36).

Od njega je vozilo oduzeto u petak oko 23:30 sati u Zagrebačkoj ulici. Policijski službenici PU Novo Sarajevo su kontrolisali motorno vozilo „Fiat Ducato“, vlasništvo L.A., a kojim je upravljao pomenuti M.H.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 36-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 30.340,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Par sati kasnije, u ulici Bulevar Ivice Osima, policijski službenici PU Novo Sarajevo su kontrolisali putničko motorno vozilo „Audi“, vlasništvo E.Ž., a kojim je upravljao N.Ž. (35).

Tom prilikom je utvrđeno kako N.Ž. vozilom upravlja u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.621,00 KM.

I on je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U subotu oko 21:15 sati u ulici Igmanski put, policijski službenici PU Hadžići su oduzeli VW Golf 3, vlasništvo S.E.

Golfom je upravljao 22-godišnji I.E. iz Hadžića.

Policijski službenici su utvrdili da I.E. u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.590,80 KM.

U nedjelju oko 11:30 sati u ulici Mrakovo, općina Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali putničko motorno vozilo „Fiat Bravo“, vlasništvo I.M., a kojim je prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao 29-godišnji K.A. iz Tuzle.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.000,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od svih prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija