Sarajevska policija oduzela Peugeot od vozača koji ima 10.000 KM kazni

Sarajevska policija ponovo je oduzela vozilo tokom redovnih kontroli.

Naime, vozač nije imao vozačku dozvolu, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.450,00 KM.

Dana 8. februara 2024 godine u ulici Igmanska, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo Peugeot vlasništvo M.M., a kojim je prije sticanja na pravo na to upravljao 34 godišnji A.E. iz Vogošće.

Izvršenim provjerama utvrđeno da je imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.450,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za poketanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184 ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79