Sarajevska policija počela hapsiti osobe zbog ispisivanje grafita na GRAS-ovim vozilima

Počela su hapšenja osoba koje su osumnjičene za uništavanje vozila sarajevskog preduzeća GRAS, a zakonom su predviđene novčane i zatvorske kazne.

Kako su saopćili iz firme Info Media Group kojoj je dodijeljen ugovor za reklamiranje na GRAS-ovim vozilima, sarajevsko preduzeće se svakodnevno susreće s različitim oblicima uništavanja vozila, a sve češće jeste vandaliziranje reklama na tramvajima i trolejbusima, što ovom preduzeću nameće niz problema.

Policija Kantona Sarajevo je sinoć privela nekoliko osoba osumnjičenih za ovaj oblik vandalizma i trenutno rade na utvrđivanju njihovih identiteta.

Ranije neidetifikovane osobe preko reklama na vozilima javnog prijevoza ispisuju grafite, čime nanose, kako su saopćili iz Info Media Groupa, značajnu materijalnu i reputacijsku štetu, kako po sam GRAS, tako i po kompaniju Info Media Group koja vrši zakup površina za plasiranje reklamnih poruka na vozilima.

“Policijski organi intenzivno rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, vrše privođenja i saslušavanja osumnjičenih za ova krivična djela, a osobe za koje se utvrdi da su oštetili vozila GRAS-a, bit će predviđene visoke novčane, ali i zatvorske kazne”, ukazali su.

Kompanija Info Media Group je oštro osudila svaki čin vandalizma i kontinuiranog uništavanja javne imovine, jer, osim pričinjene materijalne štete, dovode u pitanje i redovno odvijanje javnog prijevoza te nanose finansijske posljedice oglašivačima koji su zakupili ovaj javni prostor.

Naglasili su da za usluge plasiranja reklama uredno plaćaju poreze i na vrijeme izmiruju sve obaveze te su pozvali sve građane da se odgovorno odnose prema vozilima javnog prijevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79