Sarajevska policija pozvala građane da prijave sve eventualne nezakonitosti na izborima

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane da je, u cilju realizacije planiranih mjera za provođenje Operativnog plana “Izbori 2020”, formiran Štab akcije koji je u stalnom dežurstvu od petka (13. novembra) do ponedjeljka (16. novembra).
“Preduzete su planske mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju nesmetanog provođenja izbornih aktivnosti, te prevenciji eventualnog kršenja propisa koji regulišu izborni proces. Prioritet svakog policijskog službenika jeste lična sigurnost građana na svakom biračkom mjestu, kao i sigurnost glasačkog materijala”, saopćeno je.

Iz MUP-a naglašavaju da im je predmet posebne pažnje prevencija, te u konačnici eventualno dokumentovanje i zakonito procesuiranje osoba za koje se utvrdi da su učestvovale u manipulaciji izborne volje građana.

“Koristimo priliku da uputimo poziv građanima Kantona Sarajevo, članovima izbornih komisija, posmatračima i političkim subjektima, da se na dan održavanja izbora pridržavaju zakonskih odredbi i demokratskih načela izbornog procesa, uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera”, dodali su.

Policija poziva sve građane da eventualna saznanja o nezakonitom djelovanju ili ponašanju bilo kojeg pojedinca ili grupe odmah prijave policiji Kantona Sarajevo putem telefona 122 ili 033 206 666, 033 207 777, odnosno, policijskim službenicima na terenu ili biračkom mjestu prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79