Sarajevska policija pretresala stan osobe koja je u kućnom zatvoru: Pronašli kilogram droge

Dana 27.10.2021. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo lišili slobode lice inicijala Đ.M. (1982). Lice se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeno lice je bilo na izdržavanju kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih i nepokretnih stvari koja pomenuto lice koristi, te je tom prilikom pronađen oko jedan kilogram materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku.

Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79