Sarajevski aerodrom će pamtiti 24. juni, u jednom danu realizovali su čak 71 aviooperaciju

Međunarodni aerodrom Sarajevo je u petak, 24. juna ostvarilo jedan od svojih najuspješnijih poslovnih dana, sa čak 71 aviooperacijom u danu

Sarajevski aerodrom polako se vraća na poslovanje kakvo je bilo prije pandemije koronavirusa, a to pokazuju posljednji podaci o ostvarenim aviooperacijama.

U petak, 24. juna, Međunarodni aerodrom Sarajevo dočekalo je i ispratilo 7.714 putnika, a uspješno je realizovana čak 71 aviooperacija. Treba istaći da su taj dan sa sarajevskog aerdroma otputovali i putnici na hadž u Mekku, njih 960.

Ovo je rekordan broj putnika koji su tokom jednog dana koristili usluge sarajevskog aerodroma čak i u odnosu na 2019. godinu kada je zabilježen broj od 7.651 putnika.

“Uprkos velikim gužvama, kao i otežanim uslovima rada zbog visokih temperatura, proces prihvata aviona, putnika i prtljage protekao je u najboljem redu”, saopćeno je sa sarajevskog aerodroma.

Podsjetimo, Međunarodni aerodrom Sarajevo je ranije najavilo ponovno uspostavljanje letova koji su bili prekinuti tokom pandemije koronavirusa, poput leta Doha – Sarajevo.

Također, putnici od ove sezone mogu uživati i u novim aviolinijama, kao što je direktna linija Varšava – Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79