Sarajevski novogodišnji koncert: Severina će pjevati za 800.000 maraka

Sarajevski novogodišnji koncert: Severina će pjevati za 800.000 maraka


Sarajlije će za novogodišnju noć zabavljati poznata hrvatska pjevačica Severina Vučković.

Iako je ranije bilo neizvjesno ko će sve nastupati osim Severine i koliki će biti troškovi, sada je potvrđeno da će njeno pjevanje koštati blizu 800.000 maraka.

Prema ugovoru koji će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisati s agencijom Kraljica d.o.o. iz Vogošće, organizacija dočeka Nove godine ispred Vječne vatre bit će povjerena ovoj agenciji.

Dogovoreni su i dodatni događaji, uključujući četverosatni program 30. decembra od 20:30 do 0:30 sati, kao i glavni program za Novu godinu od 21:30 sati.

U sklopu ugovora, planirano je i prenošenje koncerta Sarajevske filharmonije iz Narodnog pozorišta putem LED ekrana ispred Vječne vatre, u periodu od 19:30 do 21:00 sati. Detalji o drugim izvođačima i njihovim honorarima nisu navedeni u ugovoru.

Kako javlja Oslobođenje, gradonačelnica Karić obavezala se da će Grad Sarajevo iz budžeta izdvojiti blizu 680.000 maraka, što sa PDV-om iznosi oko 795.000 KM. Prva tranša od 408.000 maraka bit će isplaćena nakon dostavljanja bankovne garancije, dok će druga tranša od 204.000 maraka biti isplaćena do 30. septembra. Preostalih 68.000 KM bit će isplaćeno nakon završetka događaja.

Grad Sarajevo će također preuzeti obavezu dobijanja potrebnih dozvola za okupljanje na javnom prostoru, angažovanja policije, Hitne pomoći, vatrogasaca i promocije događaja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija