Sarajevski policajci koji su osumnjičeni za korupciju pušteni iz pritvora

Sarajevski policajci protiv kojih je podignuta optužnica zbog korupcije pušteni su noćas iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo te će se u predmetu protiv njih braniti sa slobode.

Ukupno 16 policajaca napustilo je sarajevsku pritvorsku jedinicu nešto poslije 23 sata, a gdje su bili smješteni proteklih šest mjeseci tokom provođenja istrage. Ispred zatvorskog objekta dočekali su ih članovi poradica i prijatelji.

Njima je bilo zabranjeno obavljanje poslova policijskog službenika, dok se još pet policajaca nalazi pod mjerama zabrane tokom istrage koja je u završnoj fazi. Podsjetimo da su svi uhapšeni u akciji kodnog naziva Dar 1.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo prije dva dana je podiglo optužnicu protiv ukupno 17 policajaca uhapšenih u ovoj akciji, a terete se da su tokom obavljanja zadataka počinili više koruptivnih krivično-pravnih radnji.

Oni su navodno od juna do polovine augusta 2020. godine prilikom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj uzimali novac, a zauzvrat su im izdavali prekršajne naloge s blažim kaznama.

Optužnica Tužilaštva KS je proslijeđena Općinskom sudu na potvrđivanje prenosi Klix.

Korumpirani policajci večeras izlaze na slobodu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79