Sarajevski ugostitelj koji je izbačen iz prostora na Baščaršiji: “Krojač” dobio njegov poslovni prostor

Arman Čehaić iz Sarajeva, čija je porodica četrdeset godina bila zakupac atraktivnog prostora na Baščaršiji, deložiran je u januaru prošle godine, zbog čega pravdu traži na sudu.

Redakciju portala Crna-Hronika kontaktirao je Arman Čehaić te poslao svoje saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

Prvo da vas pozdravim kao jedan od neovisnih portala u Sarajevu pa i u BIH jer pojedini portali ne žele da objave bilo šta u vezi s mojim problemom koji traje više od godinu dana a danas mi se pojavilo pitanje zašto “Četvorka“ podržava nelegalna i nezakonita djela načenika Ibrahima Hadžibajrića i sekretara Općine Stari Grad Alme Destanović, pa sve do Službe za privredu jer do sada po zakonu izvjesni Krojač koji je dobio na javnom oglasu moj poslovni prostor, a odavno je u sudskom sporu, imao je dva mjeseca roka da započne djelatnost pa postavljam još jedno pitanje:

– Zašto Općina nije objavila da je javni oglas poništen jer je rok bio dva mjeseca da krojač počinje sa radom, isto tako želim reći da sam dobio neformalnu informaciju od bliskih ljudi načelnika da je izvjesni krojač samo fiktivno prijavljen na javni oglas a da je ustvari poslovni prostor koji mi je oduzet na ilegalan način, dodijeljen bliskom prijatelju načelnika, pa ćemo vidjeti uz vrijeme koje je pred nama, hoće li se ispostaviti da je informacija tačna?
Pitam se zašto vijećnici “Četvorke“ podržavaju ilegalan rad navedenog a obećali su da će sve biti pošteno i da će raditi za dobrobit građana? Dobro su upoznati sa svim i koliko može biti štetno za budžet kad krenu isplate odštete, čime su ucijenjeni jer su oni predložili da moj problem bude izglasan na vijeću i uvedu zabrane aktivnosti do kraja postupka na radnju, zašto se jedan vijećnik (neću ga jos imenovati) predomislio u zadnji čas?

Jel možda zato je je traženo da sekretar postane ministrica pa ste ga odbili pa mu sad morate ispunjavati sve želje kao zlatne ribice da se ne bi raspala koalicija čak i tu neformalnu informaciju imam. Malo je licemjerno od vas koji na sav glas govorite da će sve biti regularno dok nas načelnik sve starosjedioce čaršije gazi jer kao što su mi drugi govorili, da su kojim slučajem iz stranke SDA to uradili do sad bi im javno isprozivala da su svakakvi kriminalci, čak možda i kod gospodina Senada. Vjerujem da to nije zanimljivo za javnost baš iz tog razloga jer ste vjerovatno svjesni šta taj gospodin sve radi. Pa vas sada javno pitam do kada ćete mu šutiti i prikrivati ga jer je gospodin shvatio vaše “pospremanje iz temelja“ da sve nas starosjedioce Starog Grada pospremi i otpremi sa čaršije.” – izjavio je Arman Čehaić


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79