Regija BiH Sarajevski vijećnik Hasan Hodžić Ćasa branit će se sa slobode

Sarajevski vijećnik Hasan Hodžić Ćasa branit će se sa slobode

Hasan Hodžić Ćasa, vijećnik u Općinskom vijeću sarajevske Općine Novi Grad, a koji je uhapšen prije tri mjeseca zbog sumnje u korupciju, u nastavku procesa branit će se sa slobode.

Informaciju je za Faktor potvrdio njegov branilac advokat Muhidin Kapo, koji je kazao da je za danas zakazano ročište povodom prijedloga Tužilaštva Kantona Sarajevo da se Hodžiću, umjesto pritvora, koji ističe prekosutra, odrede mjere zabrane.

– Radi se o zabrani prilaska određenim osobama na manje od 100 metara, te zabrana obavljanja dužnosti vijećnika, odnosno zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća na četiri mjeseca – pojasnio je Kapo.

Iako Hodžiću pritvor po prošlom rješenju ističe u nedjelju, ukoliko sutkinja Sanja Ljuboje prihvati prijedlog Tužilaštva, on bi već danas treba biti pušten iz sarajevskog KPZ-a.

Hasana Hodžića prije tri mjeseca uhapsili su pripadnici SIPA-e u akciji “Hotel”, a osumnjičen je za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Konkretno, on se sumnjiči da je u protekloj godini prvobitno zahtijevao i primio dar, laptop, mobitel i skupocjene parfeme, a potom tražio 100.000 KM od stranog investitora kako bi preko vijećnika u Novom Gradu ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove općine prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM