Sarajka Dika Imamović u pratnji policije izašla iz svog stana

Sarajevska porodica Imamović kojoj je 2. jula zapaljen Golf ponovo je u strahu za svoj život morala napustiti stan u ulici Džižikovac 11 nakon novog napada porodice J. H. koji je trenutno u zatvoru zbog raznih kriminalnih djela.

Njegov sin, supruga , te porodica A. P., kriminalna ekipa poznata po razbojništvima i krađama, ponovo je 17. jula napala Imamoviće, piše Avaz.

– Došli su u tri sata i palicama pokušali razvaliti vrata. Izašla je i policija i ja napuštam stan uz njihovu asistenciju. Poslije toga sam samo jednom došla opet uz asistenciju policije da uzmem bilo šta da imam dvije majice. Trenutno tražim stan gdje bih se mogli smjestiti, kazala nam je Dika Imamović, uposlenica Općinskog suda u Sarajevu, čiju porodicu J. H. i A. P. već duže zlostavljaju.

Uzaludne molbe

Samohrana majka, supruga poginulog borca Armije BiH, a i sama borac Armije BiH, Dika Imamović se od općine izborila za 25 kvadrata svog stana za koji sada plaća zakupninu. Prošle godine, vidjevši da su nezaštićeni, komšije J. H. i porodica A. P. koji su bespravno usleli u zgradu na istoj adresi, počeli sve češče da ih zlostavljaju. Pretukli sina prošle godine i tada se Dika u strahu iselila iz stana. Vratila se u januaru ove godine da bi napadi ponovo počeli paljenjem Golfa njenog sina.

Golf Imamovićima zapaljen 2. jula

Više puta Dika Imamović tražila je zaštitu od načelnika općine Centar, kako kaže, da bi spriječila dalje zlostavljnje njene porodice. Ne samo da nikada nije dobila odgovor o mogućem zamjenskom stanu, nego su porodicama iz pakla rješenja o deložaciji zaturana negdje u ladice.

– Ja samo tražim od ove države da mi da slobodu življenja. Pisala sam im da mi daju pravo na život, ja stvarno ne znam gdje otići. Mnogi ljudi su šutili od straha. Ja nemam više sigurnosti. Nemam više snage pisati unedogled, to ništa ne vrijedi. Zašto načelnik Nedžad Ajnadžić ne reaguje. Imam mail gdje ga molim da nešto uradi, a on ga prosljeđuje Mistarstvu za boračka pitanja koje nije nadležano. Mrvu vremena sam tražila da me sasluša, da mi pokušaju pomoći, znaju da smo pobjegli iz stana, a niko nije poduzeo ništa. Načelnik se nijednom nije oglasio. Pitala sam ga u pismu “cijenite li vi ovu porodicu”, a on ništa. Njima odgađa deložaciju u tom stanu u kojem su ilegalno ušli- kaže ogorčeno Dika Imamović.

Zabrana prilaska

Zbog užasa kroz koji prolazi njena porodica uključila je i ured Ombudsmena za ljudska prava i Državnu agenciju za istrage i zaštitu.

S kakvim kriminalcima mora da se bori govori i činjenica da su u njenoj zgradi također brutalno pretukli komšiju koji je pripadnik jedne policijske agencije.

– Pošla sam u Policijsku upravu Centar i zatražila da skupe sve moje prijave i pošalju na sud kako bi izborila zabranu prilaska meni i mojoj porodici. Niko ne zna kroz šta prolazimo, ovo je sramota. Neshvatljivo je da ja i moja djeca u ovom gradu nemamo slobodu kretanja ni pravo na normalan život, a niko neće da se bavi J. H. i A. P. navodi naša sagovornica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79