Sarajka dobila trudove u kafiću, porodila se na autoputu u vozilu Hitne pomoći

Ekipa sarajevske Hitne pomoći danas oko 17 sati na autoputu Podlugovi-Sarajevo uspješno je obavila porod sugrađanke u vozilu Hitne Pomoći Sarajevo, koja je na ovaj svijet donijela živu i zdravu žensku bebu.

Naime, u lokalnom kafiću u Podlugovima žena je iznenada osjetila jak bol u predjelu stomaka zbog čega su pozvali Hitnu pomoć. Ekipa Hitne pomoći Sarajevo pregledala je pacijenticu na mjestu događaja, a zbog prisutnih kontrakcija i jakih bolova koje je pacijentica navela, odlučuju se na medicinski transport.

U toku transporta kontrakcije postaju učestalije zbog čega ekipa zaustavlja vozilo kako bi obavili porod.

– Majka i novorođenče, dobrog zdravstvenog stanja, predati su osoblju KCUS-a na daljni tretman. Sretnim roditeljima upućujemo iskrene čestitke a nasim profesionalcima jedno veliko bravo – naveli su iz Hitne pomoći KS.

25.01.2021.godine, oko 17:00 sati, ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, na autoputu Podlugovi-Sarajevo uspješno je obavila porod naše sugradjanke u vozilu Hitne Pomoći Sarajevo i na ovaj svijet donijeli živu i zdravu žensku bebu !!!
Naime, u lokalnom kafiću u Podlugovima pacijentica je iznenada osjetila jak bol u predjelu stomaka zbog čega su pozvali hitnu pomoć. Ekipa Hitne pomoći Sarajevo pregledala je pacijenticu na licu mjesta a zbog prisutnih kontrakcija i jakih bolova koje pacijentica navodi, odlučuju se na medicinski transport.
U toku transporta kontrakcije postaju učestalije zbog čega ekipa zaustavlja vozilo kako bi obavili porod.
Pored savremene medicinske opreme koja je potrebna za pružanje hitne medicinske pomoći, svako naše vozilo opremljeno je i “Setom za porod”, a tokom edukacije poseban se akcenat stavlja i na hitna stanja u ginekologiji.
Majka i novorodjenče , dobrog zdravstvenog stanja, su predati osoblju KCUS Sarajevo na daljni tretman.
Sretnim roditeljima upućujemo iskrene čestitke a nasim profesionalcima jedno veliko “BRAVO” !!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79