Sarajka nakon vakcinacije u Beogradu: Nisam zahvalna mračnom Vučiću, nego onom graničaru na osmijehu, redarima, doktorima…

Hiljade građana Bosne i Hercegovine proteklog je vikenda boravilo u Beogradu, kako bi primili vakcinu protiv koronavirusa, koja im, nažalost, nije obezbijeđena u njihovoj matičnoj državi.

Jedna od njih je i anonimna Sarajka koja je svoje iskustvo odlučila podijeliti sa javnošću na Twitteru.

“Otišla sam da se vakcinišem u Beogradu, jer to za mene znači zivot. Prošlog jula sam se izvukla koroni, kako ne znam. Jer ljudima poput mene, s opstruktivnom bolešću pluća, bas i nisu davali neke šasne”, napisala je ona.

Dalje, poručila je da će možda umrijeti od bolesti koju već ima, ali želi da živi još barem 20 godina.

“Prošla (upala pluća), prije 5 godina me ostavila na doživotnoj agresivnoj terapiji. Znam da ću na kraju umrijeti od ovoga, ali možda imam još 20 dobrih godina. I želim ih”, napisala je anonimna Sarajka čiji je “thread” na Twitteru objavilo Oslobođenje.

Naglasila je da za vakcinaciju u Srbiji nije zahvalna Vučiću, već građanima Srbije.

“Nisam zahvalna Vučiću, mračnom, stoličnom političaru. Svi mi za njega smo samo PR stunt. Sredstvo da dođe do još moći.

Ali jesam zahvalna onom graničaru na osmijehu i riječima, sretno.

Zahvalna sam stotinama ljudi koji su juče radili do sitnih sati, da bi nama dali šansu.

Onom redaru, doktorici i sestrici, svima u toj košnici juče koja je radila kao na pokretnoj traci kojoj bi i BMW pozavidio.

Umjesto da provedu subotu sa svojim porodicama, oni su je proveli s nama”, napisala je, između ostalog, žena koja se prije nekoliko dana vakcinisala u Beogradu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79