Sarajlić: Laž je da me bilo ko u Tužilaštvu pitao za Izetbegovića ili da sam ga ja spominjao

Šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i bivši potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić je potvrdio da je davao izjavu u Tužilaštvu BiH u okviru istrage u predmetu “Respiratori”.

Sarajlić je kazao da je izjavu davao u svojstvu svjedoka, te da, po savjetu advokata, ne može konkretnije govoriti o onome o čemu je razgovarano. Demantirao je i pisanja određenih medija prema kojima je u svom iskazu spomenuo i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, prenosi Faktor.

– Nije me niko ni pitao za Izetbegovića, niti sam bilo kakve odgovore davao. Dakle, nije me niko ni pitao, niti sam govorio išta o Izetbegoviću – izjavio je Sarajlić.

Sarajlić je ocijenio da je mnogo neistina u javnom prostoru, te je ponovio da je, kako je kazao, laž da ga je bilo ko pitao za predsjednika SDA Bakira Izetbegovića ili da je on bilo šta o njemu kazao.

U okviru predmeta “Respiratori” su, podsjećamo, status osumnjičenih osoba dobili vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, federalni premijer Fadil Novalić, te direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak.

Uprkos ranijim medijskim najavama, optužnica u ovom predmetu još uvijek nije podignuta.

Ranije je, podsjetit ćemo, informacije da je u Tužilaštvu BiH spominjano ime Bakira Izetbegovića demantirao i sam predsjednik SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79