Sarajlija doživio srčani zastoj u redu za vakcinu: Spasila ga Hitna pomoć KS!

Hitna pomoć Kantona Sarajevo oglasila se o današnjem slučaju spašavanja sugrađanina ispred dvorane Zetra.

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

– Kada su vaši i naši životi u pitanju, zahtjevajte samo najbolje!
Savremena oprema

Insistiramo da na svim kulturno-sportskim manifestacijama i javnim skupovima u Kantonu Sarajevo, u svojstvu medicinskog obezbjeđenja prisustvuje ekipa Hitne medicinske pomoći KS sa edukovanim kadrom i savremenom medicinskom opremom. Brojni su primjeri iz prakse koji potvrđuju opravdanost naših zahtjeva, a jedan od njih dogodio se upravo danas 15. juna 2021.

Naime, od samog početka procesa vakcinacije gradjana Kantona Sarajevo u Zetri, pored brojnih zdravstvenih radnika koji provode imunizaciju, angažovana je i ekipa Hitne medicinske pomoći KS za eventualna hitna medicinska stanja.

Čekajući u redu za svoju dozu spasonosne vakcine, jedan od naših sugrađana doživio je srčani zastoj, a zahvaljujući samo brzoj intervenciji educirane i adekvatno opremljene ekipe JU ZHMP KS, njegov život je spašen.

Unesrećenog su zatekli na stolici, bez svijesti, pulsa i disanja, a nakon provedenih naprednih mjera oživljavanja i isporučenog drugog elektro šoka, srce našeg sugrađanina ponovo je zakucalo.
Vitalni parametri

Nakon uspostave spontanog disanja i stabilizacije vitalnih parametara, pacijenta su predali osoblju KCUSa na daljni tretman i dijagnostiku. Ostavljajući pacijenta u sigurnim rukama, ekipa se ubrzo vratila u Zetru kako bi nastavila sa medicinskim obezbjeđenjem procesa vakcinacije.

Našem sugrađaninu želimo brz i uspješan oporavak, ekipi JU ZHMP KS iskrene čestitke na profesionalno obavljenom zadatku, a svim organizatorima javnih skupova poručujemo:

– Kada su u pitanju vaši i naši životi, zahtjevajte samo najbolje – poručili su putem Facebooka

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79