Sarajlija Dženan Oputa je muškarac koji je iznuđivao novac od biznismena

Sarajlija Dženan Oputa je muškarac koji je iznuđivao novac od biznismena


Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Jaguar”.

U akciji je slobode lišen Dž. O. (31) iz Hadžića, a sumnjiče ga za izvršenje krivičnih djela “Izazivanje opće opasnosti”, “Teška tjelesna ozljeda”, “Iznuda”, a sve u vezi sa “Udruživanjem radi činjenja krivičnih djela”.

Prilikom pretresa, kod njega su pronađen mobitel, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena krivična djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Dž.O. je ustvari Dženan Oputa, javlja Avaz. Njega sumnjiče da je iznuđivao novac Mostarcu i bacio mu bombu na kuću. Bomba, srećom, nije eksplodirala.

Dženan Oputa je od ranije dobro poznat sarajevskoj policiji.

U junu 2021. godine zajedno sa Sanelom Tulovićem lišen slobode zbog sumnje da je pokušao likvidirati Samira Lingu.

Sumnja se da su se Oputa i Tulović 1. juna u 7.50 sati s još jednom njima poznatom osobom Golfom dovezli u ulicu Mratnjevače u Blažuju, općina Ilidža. Krećući se šumskim putem, kako ne bi bili uočeni, došli su iznad porodične kuće Samira Linge i pratili njegovo kretanje.

Napadači su imali fantomke na glavama, crnu odjeću i rukavice. Nosili su jedno oružje duge cijevi i dva pištolja. Kada su uočili Lingu u dvorištu, brzo su se spustili te, u namjeri da ga ubiju, ispalili više hitaca, a Lingu je jedan hitac pogodio u stomak te je odmah bio podvrgnut operativnom zahvatu u KCUS-u.

Takođe, 2017. godine je Oputa je teško pretučen i pregažen automobilom. Tada su mu povrede nanijeli Admir Cucak, Abdulkadir Marić i Haris Garaplija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija