Arhiv/Ilustracija Fotografija ne opisuje sadržaj iz teksta
Sarajlija lišen slobode zbog krijumčarenja migranata

Sarajlija lišen slobode zbog krijumčarenja migranata


Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde dana 10.02.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala J.Č iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Prilikom kontrole, u naselju Ustiprača, općina Novo Goražde, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko vozilo „Mercedes“ kojim je upravljalo lice inicijala J.Č. iz Sarajeva. Prilikom pregleda u vozilu su pronađena četiri lica koja su državljani Irana za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju BiH, te da namjeravaju da putuju u pravcu Sarajeva.

O svemu upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, da se po kompletiranju predmeta protiv lica J.Č. dostavi odgovarajući izvještaj. Putnici u navedenom vozilu predati su Službi za strance BIH, terenskom uredu Istočno Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija