Sarajlija lišen slobode zbog krijumčarenja migranata

Arhiv/Ilustracija Fotografija ne opisuje sadržaj iz teksta

Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde dana 10.02.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala J.Č iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

Prilikom kontrole, u naselju Ustiprača, općina Novo Goražde, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko vozilo „Mercedes“ kojim je upravljalo lice inicijala J.Č. iz Sarajeva. Prilikom pregleda u vozilu su pronađena četiri lica koja su državljani Irana za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju BiH, te da namjeravaju da putuju u pravcu Sarajeva.

O svemu upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela, da se po kompletiranju predmeta protiv lica J.Č. dostavi odgovarajući izvještaj. Putnici u navedenom vozilu predati su Službi za strance BIH, terenskom uredu Istočno Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79