Sarajlija osuđen na 20 godina zatvora! Godinama silovao kćerku i pastorku, sina primoravao na spolni odnos s polusestrom

Vrhovni sud Federacije BiH u cijelosti je potvrdio presudu vijeća Kantonalnog suda Sarajevo od 17. decembra prošle godine kojom je otac monstrum iz Sarajeva M. M. (42) osuđen na 20 godina zatvora za osam krivičnih djela počinjenih u krugu porodice, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Kantonalnog suda Sarajevo.

U pitanju je jedna od najvećih kazni zatvora za seksulno zlostavljanje djece. Riječ je o silovanju pastorke i rođene kćerke te dva krivična djela rodoskrvnuća, tri krivična djela spolnog odnosa s maloljetnim djetetom te nasiljem u porodici.

Tri godine, od 2016. do 15. oktobra 2019. godine kada je uhapšen, troje djece od 11,14 i 17, godina proživljavalo je pakao.

Sve je radio na ponižavajući način za žrtve

Cilj ovog muškarca, kako je navedeno u prvostepenoj presudi, bilo je samozadovoljenje svoje pohote, prijeteći djeci da će ih pobiti ako otkriju šta se dešavalo između četiri zida njihove kuće. Sve to radio je na naročito ponižavajući način za njegove žrtve.

Prema navodima iz optužnice svoju pastorku, kćerku nevjenčane supruge, djevojčicu koja je lakše zaostala, od njene 11. do 14. godine silovao je i prisiljavao više puta na seksualni odnos. Napastvovao ju je u kupatilu, na kauču u prizemlju i na prvom spratu kuće.

Jedne prilike dok je imao seksualni odnos s pastorkom u prizemlju, kući je iz škole došla njegova 14-godišnja kćerka. Vidjela ih je na kauču i pitala je oca šta to rade.

Predator je tada pastorku otjerao na sprat kuće, a kćerku prisilio prijeteći joj ubistvom, da se skine i onda je silovao. Nakon toga u više navrata za cijeli taj period s kćerkom je imao spolni odnos kako u kući, tako na travi ispred kuće i u obližnjem šumarku.

Jedne prilike dok je imao odnos s pastorkom natjerao je i svog maloljetnog sina na odnos s polusestrom, što je dječak u strahu od oca i učinio.

Koristio odsutnost nevjenčane supruge

Djecu je zlostavljao koristeći odsutnost svoje nevjenčane supruge, a na kraju je uhapšen jer je pokušao da prisiliti sina na seksualni odnos s maćehom. Njih dvoje nisu na to pristali. Sačekali su da zaspi i prijavili su ga policiji.

Obrazlažući prvostepenu presudu i visinu kazne, sutkinja Indira Jahić je kazala da vijeće nije našlo nijednu olakšavajuću okolnost za M. M. zbog kontinuiranog činjenja više krivičnih djela.

Vještačenjem je utvrđeno da je M. M. osoba sklona alhokolu, zakržljale etičke moralnosti, bez osjećaja i bilo kakve empatije prema djeci, uključujući i svoju.

Optuženi je cijelo vrijeme bio u pritvoru. te je upućen na izdržavanje kazne zatvora.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79