Sarajlija osumnjičen da je skinuo zastavu EU na Ambasadi Hrvatske

Sarajevska policija otkrila je osobu koja je osumnjičena da je oštetila zastavu Europske unije koja se nalazila na Ambasadi Hrvatske u Sarajevu.

Osumnjičen je J.B., rođen 1986. godine, iz Sarajeva, saznaje Radiosarajevo.

Osumnjičeni je pozvan u službene prostorije gdje je, kriminalističkim obradom utvrđeno da se isti dovodi u vezu s navedenim krivičnim djelom – i ne samo to…

Sarajevska policija identifikovala je još dva lica koja su sa istim bila u društvu te su i oni saslušani u svojstvu svjedoka.

Protiv J.B. bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o svemu je već upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Podsjetimo, zastava Europske unije postavljena na ambasadi Hrvatske u Sarajevu skinuta je i bačena 30. januara 2021, a držač je oštećen i djelomično istrgnut.

“To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja”, rekao je tada hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić.

Oštećenje su opazili djelatnici ambasade koji su pozvali policiju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79