Sarajlija “pao” s tabletama i spidom u Lukavici

Dvadesetdevetogodišnji Sarajlija, odranije poznat policiji, lišen je slobode jutros oko pola 4 u Istočnom Sarajevu, nakon što je uhvaćen sa drogom.

Riječ je o, kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih istrazi Nerminu Redžepoviću, kojeg su na parkingu u ulici Vojvode Radomira Putnika, u vozilu “passat B6” zatekli policajci koji su obavljali redovne policijske zadatke, piše Faktor.

– Prilikom kontrole utvrđeno je da se radi o licu N. R.(1990) iz Sarajeva, te da isti kod sebe posjeduje opojnu drogu. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen je pretres lica i vozila, kojom prilikom su pronađena dva PVC paketa, u kojima su se nalazila 63 komada tableta koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “ecstasy” i PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “spid”, ukupne mase oko 100 grama – saopćila je glasnogovornica PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Redžepović je lišen slobode i nakon dokumetovanja predmeta protiv njega će Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Nermin Redžepović i ranije je više puta lišavan slobode zbog različitih krivičnih djela, uglavnom razbojništava, među kojima je pljačka radnika kompleksa “Vrelo Bosne” iz 2015. godine, kojem je uz prijetnju oružjem oteta torba s novcem, zatim pljačka poslovnice BH Pošte u Sokolović Koloniji, kao i pljačke prodavnica mahom na području općine Ilidža.

Osim toga, privođen je i zbog neovlaštenog posjedovanja opojnih droga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79