Sarajlija podlegao od trovanja ugljenmonoksidom

Kuća u kojoj je izbio požar

U požaru koji je prekjučer oko 17.25 sati izbio u ulici Terzibašina u starogradskoj sarajevskoj općini, najvjerovatnije od posljedica gušenja ugljenmonoksidom, smrtno je stradao 84-godišnji mještanin F. I.

Kako saznajemo, radi se o nesretnom slučaju i treća osoba u smislu podmetanja požara ne može se dovesti u vezu sa ovim događajem.

Na objektu pričinjena materijalna šteta

Živio je sam

Požar su ugasili sarajevski vatrogasci, a na objektu je pričinjena materijalna šteta.

Avaz je jučer ispred kuće u kojoj je smrtno stradao starac zatekla njegovog komšiju Hajru Hadžića koji nam je kazao da je starac sam živio.

Hadžić: Nije se svađao ni sa kim

– Prvi komšija do njega, Munib je zvao vatrogasce. Ja sam izašao kad su vatrogasci došli i iznijeli ga iz kuće. Ne znam kako je došlo do požara. Poznavao sam ga dobro. Maltene smo bili prve komšije otprilike 50 godina. Nije se svađao ni sa kim, svoj čovjek za sebe je bio. Nismo se nalazili da sjedimo u kući, ali sam ga sretao u džamiji. Žena mu je umrla prije osam godina otprilike. Ima kćerku tu, živi blizu, 150 metara dalje. Udata je i ona ga je obilazila, svaki dan dođe – kazao nam je starčev komšija Hajro Hadžić.

Kuća u kojoj je izbio požar

Bio je divan čovjek

Zumra Ledenko, rodica stradalog misli da je lampa koja se prevrnula izazvala požar.

– Njegova kćerka je otišla jučer od njega oko pola 12 i bilo je sve uredu. On je legao da spava i poslije toga je vjerovatno ostala stolna lampa uključena koja je pala i izazvala požar. Mislim da je ugljen monoksid odradio svoje. Kako znam, barem po izvještaju što su radili. Davao je on vjerovatno otpor rukama da izađe, ali nije mogao u tom momentu. Bio je divan čovjek – kazala nam je jučer Ledenko.

Ledenko: Posjećivala ga kćerke

Tijelo na obdukciji

Uviđaj je obavljen u prisustvu dežurnog tužioca, a jasan uzrok izbijanja vatre bit će poznat nakon što vještak protupožarne struke dostavi svoj izvještaj. Tijelo nesretnog starca odvezeno je u prosekturu Bare, gdje će biti izvršena obdukcija, koja će pokazati tačan uzrok smrti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79