Sarajlija prodaje posljednji McDonalds hamburger za 2000KM: “Samo za istinske ljubitelje”

Svjetski lanac brze hrane “McDonald's” prestao je s radom u BiH. Ova vijest pogodila je mnoge građane Bosne i Hercegovine pa su sinoć pohrlili da iskoristite posljednju priliku da jedu u ovom restoranu.Svi restorani ovog svjetskog lanca brze hrane u BiH od danas će zatvoriti vrata.

Epilog je to niza skandala, afera i traljavosti lokalnog menedžmenta.

Prvi restoran McDonald‘sa otvoren je 2011. u Sarajevu, a u Mostaru je otvoren 2012. godine. Posljednji objekt McDonald‘sa u Bosni i Hercegovini otvoren je 2020. godine, u sarajevskom naselju Šip. Poslovanje McDonald‘sa u BiH i prije je nailazilo na teškoće pa su tako svojevremeno zatvoreni objekti koji su bili otvoreni u Banjoj Luci i Tuzli.

Kako je propao visočki tajkun Haris Ihtijarević: “Ugasio McDonalds, ne plaća kirije, krade parking”

Analitičari su to objašnjavali činjenicom da je McDonald‘s preskup za uvjete koji vladaju u BiH, a ima konkurenciju u domaćim ćevapima i drugim specijalitetima s roštilja koji imaju jaku ukorijenjenu tradiciju u zemlji.

Sinoć ispred McDonald's-ovog drive in restorana u sarajevskom naselju Nedžarići noćas se mogla vidjeti ogromna kolona vozila.  Jedan od tih Sarajlija, odlučio je na internet platformu za kupoprodaju objaviti da prodaje posljednji BicMac.

“Samo za ljubitelje McDonalds drive-thrua u Nedžarićima- Prodajem posljednji hamburger. Cijena 2000KM ili 1000 eura”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79