Sarajlija tvrdi da su medicinska sestra i doktorica pacijentima poručile “Ko nije bio zaražen ovdje će se zaraziti”

Nezadovoljni građanin Sarajeva (identitet poznat Redakciji Source.ba portala) poslao nam je fotografije iz Doma zdravlja Saraj Polje.

Piše: H. Ahbabović

U svom mailu napisao je sljedeće:

“Kao jedan od brojnih nezadovoljnih građana imam potrebu da podijelim s javnošću sljedeću informaciju. Nakon bezuspješnog pokušaja da dobijem uputnicu za testiranje na COVID-19 i konstantnog zauzeća telefonske linije porodične ambulante Alipašino Polje i COVID ambulatne Saraj Polje, nakon 4 dana sam dobio priliku da se testiram.

Velike gužve sam očekivao ali ne i nemar i neorganizaciju u COVID ambulanti, pogotovo nakon donešenih novih mjera Vlade KS koje su očito samo mjere na papiru. Na slikama u prilogu ćete vidjeti ogromne redove bez fizičke distance ispred i u ambulatni Saraj Polje. Nakon što su određeni mediji objavili fotografije sa lica mjesta, uposlenici ambulante su naredili pacijentima da uđu u unutrašnje prostorije ambulante. Iste prostorije se ne provjetravaju a pacijenti sjede ili stoje u redovima bez ikakve fizičke distance. O redoslijedu primanja neću ni da govorim. Sve se dešava uz komentar medicinske sestre i doktorice da, citiram, “Ko nije bio zaražen ovdje će se zaraziti”. – piše Source.

Apelujem na sve medije da se ova priča proširi što prije ne bi li nadležni napokon uradili nešto po ovom pitanju, jer ovo što se dešava u Saraj Polju je van svake pameti! Godina dana je prošla od pojave virusa u BiH a mi se ponašamo kao da je i dalje mart 2020. godine. Sramota”, poručio je nezadovoljni građanin.

 

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79