Sarajlije blokirane, a radnika ni na vidiku

Sarajlije blokirane, a radnika ni na vidiku


Od 12. oktobra traje agonija građana koji putuju magistralnim putem Sarajevo – Vogošća. Zbog sanacije dijela puta danima su evidentne velike gužve u saobraćaju, naročito u ranim jutarnjim satima. No, ono što je sramotnije je činjenica da svako jutro, kada bi radovi uveliko trebali trajati, na mjestu sanacije nema ni jednog radnika!

Riječ je o sanaciji magistralnog puta kreće od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” pa sve do naselja Šip.

Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok će vozila iz pravca Vogošće biti preusmjerena na alternativni pravac kroz Jukićevu ulicu.

Jutros smo se provozali dionicom na kojoj se od 12. Oktobra “izvode radovi”, ali osim nekoliko mašina koje su tu danima samo parkirane, više nikoga nema. Zbog takve neorganizacije i neprofesionalizma izvođača radova oni koji idu od Vogošće prema Sarajevu, umjesto 15-minuta, voze se i po sat i po.

Ovakva situacija svakako izaziva frustracije građana.

Ipak, ono što predstavlja problem jeste i nemar pojedinih vozača koji ne poštuju postavljene znakove te automobilima prolaze kroz dijelove kojima je zabranjeno saobraćati uslijed izvođenja radova, piše Hayat.

Saobraćaj iz grada prema Vogošći se odvija nešto brže nego što je to slučaj iz Vogošće prema Sarajevu gdje se bilježe veće gužve u saobraćaju. Prema onome što se može primijetiti, cesta na kojoj se vrši sanacija je u izuzetno lošem stanju, ali je niko još ne sanira.

Izvođač radova na magistralnom putu M-18 je firma HP Investing iz Mostara, dok nadzor vrši Građevinski fakultet u Sarajevu. Period izvođenja radova je 60 dana, no kako su krenuli, a nisu ni počeli, građani strahuju da će puno više od dva mjeseca da trpe takvu torturu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija