Sarajlije mirnim okupljanjem podržale građane Banjaluke

Nekoliko stotina građana Sarajeva se večeras okupilo ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i poslali podršku roditeljima ubijenog Davida Dragičevića.

Iako je danas bio u Banjoj Luci i pružio podršku Davoru Dragičeviću, i Muriz Memić je, kao i sinoć, ponovo izašao na ulice Sarajeva.

Rekao je da ne planiraju održavanje protesta prije Nove godine.

– Danas sam Davoru pružio podršku. Ovo što su mu uradili je toliko brutalno i mimo zakona da to više nema smisla. Država će prije provesti zakon na ocu ubijenog djeteta nego na onome ko mu je ubio dijete – kazao je Memić i dodao:

– Treba nam puno strpljenja, nema stajanja, svi vjerujemo u pravdu. Nadam se da ćemo dočekati da svako odgovara za svoje zločine.

Ali Mahmutćehajić, u ime Inicijative mladih za ljudska prava, kazao nam je da su se okupili studenti sa željom da pravda izađe na vidjelo.

 

– Pozivamo sve, a pogotovo mlade, da izađu i daju podršku jer je ovo sve što možemo učiniti za roditelje Davida Dragičevića.

Inače, ovo su drugi protesti, nakon sinoćnjih, kojima je prisustvovalo nekoliko stotina građana Sarajeva.

Podsjećamo, sinoć je bila blokirana i glavna saobraćajnica u Sarajevu, a dio građana je protestirao ispred OHR-a.

Kao i sinoć, i večeras su ispred Zemaljskog muzeja bili prisutni pripadnici MUP-a KS, te Specijalna jedinica policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79