Sarajlije ogorčene situacijom u određenim ambulantama: Trebam li uzeti slobodne dane zbog pregleda?

Pacijenti se žale da već neko vrijeme u poslijepodnevnim satima ne mogu dobiti zdravstvenu uslugu u ambulanti porodične medicine koja se nalazi u Kalesijskoj ulici u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.

  • Sramota, kad god u poslijepodnevnim satima dođem, naiđem na zatvorena vrata. Nisam u prilici otići u prvoj smjeni jer radim. Pitam se, trebam li uzeti godišnji odmor ili slobodne dane kako bi me ljekar pregledao – govori razočarano jedan od sugrađana, piše Fktor.

Zašto ambulanta porodične medicine u Kalesijskoj ulici ne radi u drugoj smjeni,  iz Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo dali su pojašnjenje.

Kako kažu doktorica je, zbog bolesti, jedno vrijeme bila na bolovanju te da će od sutra, 13. januara, ambulanta ponovo raditi i u poslijepodnevnoj smjeni.

Prema našim saznanjima ovo nije jedina ambulanta koja je često zatvorena u drugoj smjeni, jer su ljekari na godišnjem ili bolovanju, a nema ko da ih zamijeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79