Sarajlije se pridržavaju novih mjera: Samo tri osobe nisu poštovale policijski sat

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su tri prekršajna naloga osobama koje su se kretale bez dozvole za vrijeme policijskog sata.

Kako saznajemo, nesavjesni građani kažnjeni su sa po 500 KM.

U suštini, na području Kantona Sarajevo primjetno je bilo da se poštuje zabrana kretanja, kao i da je pojačano prisustvo policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, policijski sat u Federaciji BiH na snagu je stupio jučer u 18:00 sati i trajao je do 5:00 u ponedjeljak. Tako će biti i u narednim danima.

– Sarajevski policajci su pored prekršajnih naloga osobama koje su kršile zabranu kretanja izdale i naredbu da se odmah udalje s javnog mjesta u svoje domove – kazao je za “Avaz” Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Iz MUP-a KS su još jednom apelovali na građane da se i narednih dana pridržavaju ove mjere i svih uputa i naredbi nadležnih organa i institucija s ciljem prevencije širenja koronavirusa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79