Sarajlije spasili psa lutalicu od nehumanog postupanja šintora

Videosnimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji pokazuje neadekvatno uklanjanje pasa lutalica u Sarajevu, uznemirio je ljubitelje životinja koji su još jednom poručili da se prilikom intervencija ne postupa na pravilan način.

Kako se može primijetiti na snimku iz sarajevskog naselja Mojmilo, koji je objavljen na društvenoj mreži Facebook, šintori zaduženi za uklanjanje pasa lutalica s ulica su se u najmanju ruku nepropisno i nehumano ponašali prilikom odvođenja jednog od pasa lutalica.

Prema videosnimku, šintori su pokušali odvesti jednog psa, međutim prilikom hvatanja i unošenja psa u službeno vozilo, oni su vukli psa po tlu, na što je on reagovao agresivno. Također su ga hvataljkom držali na tlu kako bi ga smirili, što je vrlo lako moglo dovesti i do smrti, jer vidimo da je pas skoro onesviješten i bez dotoka zraka.

Snimak prikazuje i dvoje građana koji su pokušali spriječiti nepropisno postupanje prema psu. Muškarac se skoro potukao s jednom od službenih osoba, no na kraju su uspjeli spriječiti hvatanje psa. Pas je odveden u obližnju veterinarsku ambulantu gdje su mu, kako navode, utvrđeni hematomi zbog neadekvatnog postupanja.

Zbog incidenta koji je prešao i u fizički obračun između građana i pripadnika kompanije za uklanjanje pasa s ulica intervenisali su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su evidentirali osobe koje su učestvovale u incidentu, javlja Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79