Sarajlije sve više kupuju drva i pelet, a sve manje ugalj

KJKP Toplane-Sarajevo su danas počele sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu, a zahlađenje je natjeralo Sarajlije da što prije osiguraju ogrjev za zimu.

Posljednjih dana uposlenici Drvosječe tako imaju pune ruke posla.

– Pokušavamo da na pravi način odgovorimo mušterijama. U ponudi imamo iscjepana bukova drva, bukova drva u čutcima, bukova metarska drva, razne vrste uglja, pelet… Najviše se kupuju drva i pelet, dok je za ugalj nešto slabija potražnja. Bukova drva sa prijevozom koštaju 89 KM i to je na nivou cijene od prošle godine. Kada je u pitanju ugalj, imamo dvije vrste – mrki koji košta 156 KM, te lignit 148,5 KM. Ove godine se sve više prodaje pelet jer se sve više ljudi grije na pelet umjesto na ugalj. Prosječna cijena peleta je 310 KM sa dostavom – kaže Edin Omeragić, uposlenik u komercijali firme Drvosječa, koji dodaje da za ugalj i pelet imaju certifikate o njihovom kvalitetu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79