Sarajliji prestalo kucati srce, spašen intervencijom Hitne pomoći

Na Facebook stranici Hitne pomoći KS objavljen je zanimljiv detalj o intervenciji koja se desila jučer. Naime, brzom reakcijom osoblja, spašen je život muškarcu u Sarajevu.

Kako su naveli u postu, pacijent je tokom pregleda izgubio svijest.

“Naime, pacijent tokom pregleda iznenada gubi svijest a njegovo srce prestaje sa radom. Ekipa Hitne pomoći Sarajevo odmah započinje napredne mjere održavanja života a zahvaljujući novim reanimacionim kolicima, sva potrebna medicinska oprema našla se u službi pacijenta u roku od 10 sekundi. Nakon reanimacionih postupaka i isporučenog elektro-šoka, srce našeg 47 godišnjaka ponovo je zakucalo”, navode u postu.

Ubrzo, stanje se stabilizovalo.

“Ubrzo nakon toga dolazi do stabilizacije vitalnih parametara pacijenta, a sa riječima “uhh što potonuh”, zvanično je započeo i svoj novi život. Uz kontinuiran medicinski nadzor transportovan je na KCUS, gdje je promptnom reakcijom kolega uspješno izveden invanzivni, dijagnostičko-terapijski zahvat”.

Nakon ugrađena dva stenta pacijent je zadržan u KCUS na daljnjem tretmanu i osjeća se veoma dobro, saopćili su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79