Foto: Crna-Hronika
Sarajliju ujeo pas lutalica: “Prišao mi je sa leđa, šta da radim sada?”

Sarajliju ujeo pas lutalica: “Prišao mi je sa leđa, šta da radim sada?”


Oko 12 sati u sarajevskom naselju Dobrinja muškarca je ujeo pas lutalica. Kako tvrdi u svojoj Facebook objavi, muškarac je prolazio pored banke kada mu je pas lutalica prišao sa leđa i ujeo ga.

Sarajlija je odmah putem društvenih mreža potražio savjete šta treba uraditi.

“Ujeo me sad pas na Dobrinji, crni kod Sparkasee banke. Tačno mi je došao s leđa. Šta da radim, iskustva?” – napisao je Sarajlija.

Na Facebook-u je ova objava izazvala lavinu komentara, jedni su mu davali savješte šta treba da uradi, dok su drugi ismijavali cijelu situaciju.

  • Ujedi i ti Njega
  • U hitnu odmah
  • Taj je prijepodne ganjao čovjeka na biciklu kod unicrdit banke
  • Ja sam ovdje samo da vidim hoće li biti kakav komentar “ljubitelja životinja”.

 

  • Odes u hitnu i kod psihijatra. Pregled fizicki pa psihicki. Kazes da par dana od ujeda imas tegobe nemozes da spavas i ostalo i onda preko advokada trazis naknadu od opstine
  • Tetanus hitno !!!!
  • sad brate idi lezi odmori to je jod,previ jos veceras i gotovo .
    Nece ti Boga mi bit nista a to sto navracaju da ides psihijatrima i odstetu drzave ma ko je jos od drzave sta dobio vucat ce te i sekirat al ti znas najbolje

 

  • Idi u ambulantu, mislim da ćeš morati primiti tetanus..
  • Jutros bio ispred dma,covjek mu kupio hranu i cesto se tu vrti..
  • Vidio sam te ja na biciklu si proletio ja mislio da si na motoru,ali ipak nisi bio dovoljno brz

Ako vas ujede pas lutalica, važno je odmah poduzeti određene korake kako biste osigurali svoje zdravlje i prevenciju potencijalnih komplikacija. Evo šta trebate učiniti:

Odmah operite ranu: Prvi korak je temeljito ispiranje rane sapunom i vodom. Ova radnja pomaže u uklanjanju mogućih bakterija i smanjuje rizik od infekcije.

Obratite se liječniku: Bez obzira na ozbiljnost ugriza, obavezno potražite medicinski savjet. Liječnik će procijeniti potrebu za primanjem vakcine protiv tetanusa ili bjesnila, kao i mogućnost antibiotske terapije.

Prikupite informacije o psima: Ako je moguće, zabilježite sve relevantne informacije o psu koji vas je ugrizao, uključujući izgled, ponašanje i mjesto gdje se nalazio. Ove informacije mogu biti od pomoći u praćenju i upravljanju mogućim zdravstvenim rizicima.

Pratite znakove infekcije: Nakon ugriza, pratite ranu zbog znakova infekcije kao što su crvenilo, oticanje, bol ili gnoj. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, odmah se obratite liječniku.

Obavijestite lokalne vlasti: Ako je pas lutalica, obavijestite lokalne službe za kontrolu životinja ili policiju. Ovo može pomoći u smanjenju opasnosti za druge ljude i životinje.

Pratite prevenciju bjesnila: Ako pas pokazuje sumnjive simptome bjesnila ili ako nije poznat njegov status vakcinacije, liječnik može preporučiti seriju vakcina protiv bjesnila.

Ostanite smireni: Ujedi pasa mogu biti traumatični, ali brzo i pravilno djelovanje ključno je za vaše zdravlje. Pokušajte ostati smireni i slijedite upute zdravstvenih stručnjaka.

Pravilan i brz odgovor na ugriz psa lutalice može značajno smanjiti rizik od ozbiljnih komplikacija. Ako imate bilo kakvih pitanja ili sumnji, ne oklijevajte da se konzultirate s medicinskim stručnjakom.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija