Šarović: Dodik je pustio Džaferovića i Komšića da rade šta hoće, u potpunosti su preuzeli kontrolu

Svojim bježanjem sa sjednica i nepreduzimanjem bilo čega da zaštiti RS, Milorad Dodik i ekipa su direktni saučesnici u donošenja štetnih odluka po RS – izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović povodom upućivanja instrukcije Predsjedništva BiH diplomatsko-konzularnoj mreži u vezi postupanja sa “krizom u Ukrajini”.

“Napuštanjem sjednice Dodik je pustio druga dva člana Predsjedništva da sa dva glasa za, donesu svoje odluke, umjesto da je ostao i potegao pitanje vitalnog nacionalnog interesa, kao što je to znao učiniti na mnogo manje važnim pitanjima – istakao je Šarović.

Sada, dodaje, potpunim i bjesomučnim lažima i zamjenom teza pokušava da sakrije svoje pogubne poteze.

“Umjesto da radi posao za koji je zadužen i zaštiti RS, on bježi sa sjednice i pušta da druga dva člana Predsjedništva rade šta hoće i da u potpunosti preuzmu kontrolu nad institucijom koja donosi tako važne odluke i to u ovako kriznom vremenu – naglasio je Šarović, saopćio je SDS.

On je poručio da je upravo Predsjedništvo BiH zaduženo za vanjsku politiku i sve po pitanju Ukrajine radi se isključivo na njihov zahtjev i to upravo onako kako je Dodik, svojim bježanjem sa sjednice – pustio da desi.

“Pokušaj prebacivanja krivice na druge osobe u lancu proslijeđivanja instrukcije ove najviše državne institucije je klasično podmetanje kukavičijeg jajeta od Dodika i njegovih saradnika zaduženih za svakodnevne obmane javnosti – zaključio je Šarović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79