Šarović: Dodik kupuje izbore iz džepa naroda

Milorad Dodik je danas potpuno otkrio svoje karte i pokazao zašto je protiv mjera koje bi smanjile udar na građane. Protiv je jer će od istog tog novca koji uzima od naroda od septembra početi kupovati izbore, istakao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, komentirajući Dodikovu najavu da će od septembra početi dodjela jednokratne pomoći od 100 KM borcima, mladima od 18 do 30 godina i penzionerima.

Šarović ističe da je Dodik svjesno spriječio svaki pokušaj smanjenja PDV-a na osnovne životne namirnice i ograničavanje marže na gorivo, kako bi priliv u budžetu bio što veći i kako bi od sebe i svoje vlasti napravio lažne “super heroje”.

Dodik obećao da će borci, mladi i penzioneri dobiće po 100 KM

– Problem koji prećutkuje je i taj da je inflacija na mjesečnom nivou 2,7 posto a potrošačka korpa veća za 50 posto samo za prva četiri mjeseca 2022. godine – kaže Šarović.

On napominje da cijene namirnica najbrže rastu u RS-u i da je veliko pitanje koliko će penzioneri do septembra platiti tih 100 KM i šta će za njih uopšte moći staviti u potrošačku korpu.

– Ako ste već htjeli pomoći, zašto niste odmah uplatili taj novac nego čekate izbore? I ako već “prepisujete” od Srbije zašto niste prepisali i neke sistemske mjere kao što je ograničenje cijena osnovnih životnih namirnica na period od 60 dana – upitao je Šarović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79