Šarović: Dodikova ideja graniči sa ludošću, vrlo nepromišljena i opasna

Mirko Šarović, predsjednik SDS, rekao je da izjava Milorada Dodika, u kojoj podržava ideju da se Dan Republike Srpske, umjesto 9. januara slavi 15. februara, kada i Dan državnosti Srbije, “vrlo politički nepromišljena i opasna”.

Sama ideja da se Dan Republike ne slavi 9. januara, kada je 1992. Republika Srpska zvanično nastala i proglašena Republikom srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, graniči se sa ludošću jer udara u same temelje Republike Srpske, koja je kao takva potvrđena i Dejtonskim mirovnim sporazumom – izjavio je Šarović.

On je saopćio da ova Dodikova izjava direktno vodi ka “brisanju historijskih činjenica iz duše naroda i negira tekovine otadžbinskog rata koje su postale sastavni dio nacionalnih vrijednosti i tradicije”.

Dodik: Dobra ideja da se Dan Republike Srpske slavi 15. februara

Ovakvom izjavom Dodik je pokazao da mu nije istinski stalo do Republike Srpske i da ima neke skrivene namjere. Jedna od njih bi mogla biti ukidanje 9. januara kao praznika Republike Srpske, što odavno traže Dodikovi koalicioni partneri – rekao je Šarović.
Dodao je da je očito da Dodik “ovakvim izjavama ispipava puls naroda i pokušava da nađe rješenje kako bi zadovoljio one koji insistiraju na ukidanju”.

Milorade, ne diraj u dan kad odajemo počast svim našim vojnicima poginulim da bi se Republika Srpska i 9. januar odbranili – navodi se u Šarovićevoj reakciji.

Borenović reagovao na Dodikov prijedlog: To je čin najgoreg izdajnika svog naroda

Podsjetimo da je ranije Dodiku ideju osudio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

  Tri osobe povrijeđene u saobraćajnoj nesreći

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79