Šarović: Dodikova inicijativa će propasti, to može raditi samo neozbiljna osoba

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je kako je da je Dodikova najava povučenju odluke o formiranju Oružanih snaga BiH, indirektnim porezima i VSTV-a BiH jedna u nizu neozbiljnih najava i inicijativa, te da će na ovaj način, kako je rekao Republika Srpska postati problem, i unutrašnji, ali i međunarodni.

– Sa ovakvim stvarima zaista možemo da provociramo neke stvari, da postanemo jedna vrsta slučaja. Moje mišljenje je da tako ozbiljna pitanja koja su pomenuta u inicijativi: Oružane snage, VSTV, UIO, kao što je u ovom slučaju uradio Dodik, može samo neozbiljna osoba da uradi. To nije pitanje samo za jednog čovjeka i njegovu partiju, poručio je Šarović.

I ako nešto takvo pokrećete, kaže Šarović, morate da imate ozbiljan unutrašnji konsenzus, te da o tome raspravu moraju voditi i poslanici i parlamenti, a ne da se povedemo za “inicijativom” jednog čovjeka, jer se ona redovno, godinama, pokazuje kao isprazna priča za dnevnopolitičku manipulaciju i skretanje pažnje.

Šarović kaže da za ovakav potez ako pokrećete, morate imati i podršku prijatelja , te naglašava kako ni Dodik a ni Republika Srpska, u ovom trenutku nemaju ambijent za takvo nešto.

– To je jedna vrsta Gadafijsvkog pokušaja zbog kojeg ćemo trpiti samo mi, inicijativa će propasti, konsenkvence će da ima društvo. Ljudi, narod, Republika Srpska i ja zaista mislimo da je krajnje vrijeme da se takvim “inicijativama” mora prestati igrati. Svi su siti lažnih obećanja, niko ih više ne doživljava ozbiljno i sigurno neće izroditi bilo šta ozbiljno, naglašava Mirko Šarović, za stranački portal SDS-a.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79