Šarović: Nakon Izetbegovićevih tvrdnji pale su sve Dodikove maske

Izetbegovićevim priznanjem da je sa Dodikom radio na prenosu nadležnosti Srpske na nivo BiH, pale su sve maske, kaže predsjednik SDS-a Mirko Šarović, javlja RTVBN.

– Sinoćnje priznanje Bakira Izetbegovića da je zajedno sa Miloradom Dodikom radio na prenosu nadležnosti ili da je praktično sve odluke o prenosu nadležnosti u prošlosti dogovarao sa Dodikom, kao i da je u “Prudskom sporazumu” Dodik pristao na četiri regije i time pristao na raspakivanje Dejtonskog sporazuma i mijenjanje granica RS ima jedan ogroman značaj i jedan istorijski karakter, pogotovu kada to dolazi od ključnog političkog protivnika, koji je iznio takvu jednu činjenicu o kojoj se proteklih godina šuškalo u RS.

– Mislim da su, zaista, sa ovom njegovom izjavom potpuno jasno i otvoreno pale sve maske. Demaskirani su svi oni koji su upirali prstom u SDS, koja je stranka kontinuiteta i koja do sada nikada nije mijenjala svoju strategiju u prenosu bilo kakvih nadležnosti sa RS na državni nivo. U tome nikada nije učestvovala, a pogotovu ne bi bila dio “Prudskog sporazuma” – naglasio je Šarović.

SDS neće biti dio nikakvih Izetbegovićevih političkih planova, kategoričan je Šarović.

– Izetbegović ima svoje političke interese i potpuno je jasno sinoć rekao da što se njega tiče treba da bude što više države, a da uticaj entiteta slabi. Očito je da je negdje u prošlosti imao dobre sagovornike po tom pitanju. Što se tiče SDS-a, to nije dio naše politike, a neće biti ni u budućnosti. Mislim da je Dejtonski mirovni sporazum i entitetske granice sasvim dobar okvir za sve nas u BiH i da država jeste složena i komplikovana, ali da sve zavisi od nas. U ovakvom ambijentu treba da se okrenemo stvarima koje mogu da donesu dobro svakom čovjeku u ovoj zemlji, bez obzira da li živi u Banjaluci, Sarajevu ili Mostaru i da je dovoljno avanturizma na ovim našim prostorima – istakao je predsjednik SDS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79