Šarović: Narodna skupština i Vlada pretvoreni u najobičniji izvršni organ jednog čovjeka…

Šarović dalje navodi da je slično i sa Vladom Republike Srpske koja radi ono što joj, u pauzama između drugih političkih aktivnosti, naredi predsjednik vladajuće partije.

– Čemu služi Narodna skupština Republike Srpske, ako neko jednom rečenicom, samo iz njemu znanih interesa, može poništiti tek predložen zakon o fiskalizaciji i najaviti da advokati, za razliku od ostalih obveznika, neće morati imati fiskalne kase samo zato „jer on tako kaže“?! Ovo stoji u objavi predsjednika SDS-a Mirka Šarovića na Facebook profilu.

“Najveće zakonodavno tijelo, prvi stub vlasti u svakoj državi i „hram demokratije“, Narodna skupština RS, pretvorena je u najobičniji izvršni organ jednog čovjeka.

Pretvorena je u Izvršitelja koji donosi odluke, koje opet – najčešće krše upravo oni po čijem su naređenju donesene. Izvršitelja, koji samo čeka da im se naredi da donesu nove odluke kojima će opet poništiti svoje, ranije denesene. I koje su najčešće u potpunoj koliziji”, naglašava Šarović.

Šarović dalje navodi da je slično i sa Vladom Republike Srpske koja radi ono što joj, u pauzama između drugih političkih aktivnosti, naredi predsjednik vladajuće partije.

“Njena neaktivnost i nebitnost prevazišla je i najgora očekivanja od ovakve  strukture. Кoliko bi, uopšte, u bilo kakvoj anketi prosječan stanovnik Republike Srpske znao nabrojati imena ministara? Da li bi znao više od pet? A govorimo o onima čiji je glavni zadatak, ili bi bar trebao biti – da brinu o građanima i njihovim interesima”, konstatuje Šarović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79