Šarović: Ne vidim osnov da je Mektić prekršio zaključke NSRS

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da ne vidi osnov da je poslanik ove partije u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske time što je učestvovao u radu Ustavnopravne komisije.

Podsjetimo, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara i član Predsjedništva SNSD Staša Košarac zatražio je od Šarovića da Mektića isključi iz stranke zbog učešća u radu komisije.

Na komisiji je Mektić uzdržanim glasom omogućio usvajanje ustavnih amandmana, koji, između ostalog, podrazumijevaju predsjednika BiH i ukidanje Doma naroda.

– Mnogi poslanici učestvuju u radu komisija, to nije dio koji se odnosi na zaključke Narodne skupštine, tako da ne vidim osnov da je Mektić prekršio te zaključke – rekao je Šarović novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo da se zaključci Narodne skupštine RS odnose na zaključivanje u Parlamentarnoj skupštini BiH, Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH.

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković-Bursać rekla je da je Mektić danas dao kvorum za održavanje sjednice Ustavnopravne komisije, čime je prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je navela da je Mektić svojim prisustvom dao legitimet i “omogućio dalji život” ustavnih amandmana Naše stranke, koji se odnose na izmjene Izbornog zakona koji podrazumijevaju jednog predsjednika i Parlamentarnu skupštinu sa 66 poslanika bez Doma naroda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79