Šarović: Nećemo dozvoliti da mafija upravlja izbornim procesom

SDS će tražiti da se ponište izbori u Doboju jer tamo vlada potpuno nezakonje, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović kaže da će SDS zbog činjenice da kriminal i mafija u ovom gradu kontroliše izborni proces tražiti da se izbori u ovom gradu održe pod potpunim monitoringom.

-Nadam se da će i druge političke partije imati sličan stav i da ćemo zajedno učiniti sve kako bi se spriječili oni koji želi na potpuno nezakonit način oteti izbornu volju građana“, kazao je Šarović.

On je izrazio očekivanje da će institucije, Centralna izborna komisija i opštinske, kao i gradske izborne komisije, biti na visini zadatka i pokazati da su jači od kriminala i mafije koji u nekim sredinama kontroliše izborne procese.

– Ako adekvatno reaguju i spriječe očigledan kriminal ima šanse da će pobijediti pravna država“, poručio je Šarović.

Govoreći o evidentiranim neregularnostima, Šarović kaže da je situacija dramatična u nekoliko sredina i da je SDS uputio više prigovora i žalbi na izborni proces.

– Posebno je dramatično u Doboju, gdje se okupljaju građani. Nepravilnosti su evidentirane u Trebinju, Zvorniku, Banjaluci i u Istočnom Sarajevu. Evidentiran je veliki broj kršenja Izbornog zakona i onemogućavanja svih akreditovanih posmatračima da učestvuju u biračkom procesu“, kazao je Šarović.

On je poručio da SDS neće dozvoliti da mafija upravlja izbornim procesom i da učiniti sve kako bi se spriječile izborne prevare bilo koje vrste.

– Borit ćemo se da se spriječi izborna krađa i da se kazne svi slučajevi izbornih neregularnosti, među kojima je kupovina glasova- kazao je Šarović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79