Šarović o neprijavljenim nekretninama u Beogradu: Nije šest, nego dvije

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH), reagirao je nakon što je objavljeno da sa suprugom Stojankom ima dva stana, kuću i tri parcele u Beogradu.

“Medijski naslov o tome da u Srbiji imam šest nekretnina je uglavnom netačan! Istina je da u Srbiji moja supruga i ja imamo dvije nekretnine. Nemam nikakav problem i potpuno sam otvoren da dokažem njihovo porijeklo ako treba”, naveo je na Facebooku Šarović.

Podsjetimo, Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je ovu informaciju.

Ove nekretnine su stekli od 1997. do 2008. godine. Šarović ih nikada nije navodio u imovinskim kartonima, iako ih je prema važećim propisima bio dužan prijaviti.

Imao je četiri puta priliku to uraditi: 2002. godine kada je bio član Predsjedništva BiH, 2012. i 2015. kada je imenovan za državnog ministra spoljne trgovine i 2018. kao poslanik u Državnom parlamentu.

Ukoliko je i tačna tvrdnja Šarovića, postavlja se pitanje zašto nije prijavio spomenute dvije nekretnine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79